Τα φίλτρα καμπίνας ενός αυτοκινήτου πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 15.000 χλμ. ή τουλάχιστον μια φορά ετησίως, καθώς όταν φράζουν οι συνέπειες για τον οδηγό είναι δυσμενείς. Από αλλεργικές αντιδράσεις λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης ρύπων και μειωμένη απόδοση της λειτουργίας του κλιματισμού, μέχρι κακή ορατότητα εξαιτίας των επικαθίσεων στα παράθυρα και συνεπώς λιγότερη ασφάλεια.

Η Βosch γνωρίζοντας καλά τη σημασία των λειτουργιών του φίλτρου καμπίνας και επιθυμώντας να προσφέρει τη βέλτιστη λύση για την υγεία και ασφάλεια των επιβατών, προτείνει για επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα είτε τα Στάνταρ φίλτρα καμπίνας είτε τα Φίλτρα καμπίνας ενεργού άνθρακα. Και τα δύο φιλτράρουν σχεδόν το 100% όλων των σωματιδίων σκόνης, ρύπων, βακτηρίων και γύρης, προστατεύουν από τη λεπτή σκόνη χάρη στο φιλτράρισμα ακόμη και των πιο μικρών σωματιδίων μεγέθους 0,0025 mm, ενώ παρέχουν και περισσότερο φρέσκο αέρα στην καμπίνα χάρη στη μεγάλη ροή αέρα.

Επιπλέον τα Φίλτρα καμπίνας ενεργού άνθρακα της Bosch σε αντίθεση με τα Στάνταρ παρέχουν πρόσθετη προστασία από επιβλαβή και δύσοσμα αέρια. Τα φίλτρα της Bosch προωθούνται στην αγορά, μόνο εφόσον επιτύχουν απόλυτα σε όλους τους τεχνικούς ελέγχους.

Πηγή: Bοsch Hellas Newsletter, 7th edition, April-June 2016