Η Bosch παρουσιάζει τα συνεργεία του μέλλοντος.
Στην διεθνή έκθεση για τον τομέα after sales αυτοκινήτου «Αutomechanika 2016» που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στη Φρανκφούρτη, η Bosch προσέφερε σε όσους επισκέφτηκαν το περίπτερό της, την εμπειρία του διασυνδεδεμένου συνεργείου του μέλλοντος. Συγκεκριμένα παρουσίασε το πρώτο λογισμικό για διασυνδεδεμένη επισκευή που διευκολύνει το προγραμματισμό των ραντεβού και βελτιώνει την ποιότητα εργασιών κατά την επισκευή. Τόσο τα στοιχεία του οχήματος, μοντέλο, αριθμός κυκλοφορίας, όσο και το ιστορικό επισκευών του, ημερομηνία τελευταίου service, ανταλλακτικά που αλλάχτηκαν κ.λπ. είναι ήδη διαθέσιμα στο μηχανικό προτού καν το αυτοκίνητο φτάσει στο συνεργείο.
Αμέσως μόλις συλλεχθούν τα στοιχεία του οχήματος μέσω του διαγνωστικού εξοπλισμού που διαθέτει η Bosch στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της, διατίθενται αυτομάτως και σε όλα τα λοιπά συστήματα του συνεργείου που βασίζονται σε υπολογιστή. Για την πρόσβαση στα στοιχεία ενός οχήματος που έχει αναγνωριστεί από τον διαγνωστικό εξοπλισμό, ο μηχανικός πρέπει απλά να εισάγει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος ή τον αριθμό αναγνώρισης του οχήματος (VIN) σε οποιονδήποτε σταθμό εργασίας επιθυμεί να χρησιμοποιήσει.
Για τα επόμενα ραντεβού στο συνεργείο, δεν θα απαιτείται η εκ νέου  αναγνώριση του οχήματος. Για τους μηχανικούς, η δυνατότητα πρόσβασης που τους δίνει αυτό το λογισμικό στις πιο πρόσφατες και σημαντικές πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή, τους βοηθάει στον γρηγορότερο και πιο ακριβή εντοπισμό της βλάβης αλλά και στην έγκαιρη παραγγελία ανταλλακτικών για την εκτέλεση μιας εξεζητημένης επισκευής. Έτσι οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από τη βελτίωση τόσο της ποιότητας όσο και του χρόνου επισκευής. Μάλιστα υπολογίζεται πως ο χρόνος που απαιτείται για την εκτέλεση μιας εξεζητημένης επισκευής μπορεί να μειωθεί κατά 10 έως 15 τοις εκατό.
Η Bosch εκτιμά ότι μέχρι το 2018, θα λειτουργούν τα πρώτα «έξυπνα» συνεργεία. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να προσφέρει τις εξαιρετικά ποιοτικές υπηρεσίες συντήρησης για το αυτοκίνητο μέσω των συμβατικών συνεργείωνBosch Car Service.
Νέο σύστημα ψεκασμού νερού από την Bosch
Είναι γεγονός ότι ακόμη και οι πιο εξελιγμένοι κινητήρες βενζίνης χάνουν περίπου το ένα πέμπτο των καυσίμων τους. Ιδιαίτερα σε υψηλές ταχύτητες, ένα μέρος της βενζίνης χρησιμοποιείται για την ψύξη του κινητήρα αντί για την λειτουργία της κίνησης. Με το νέο σύστημα ψεκασμού νερού, η Bosch δείχνει ότι μπορεί να «ρίξει» την κατανάλωση καυσίμου των μοτέρ. Ακόμη και σε συνθήκες ταξιδιού ή γρήγορης οδήγησης, η νέα τεχνολογία που λανσάρει η Bosch καθιστά δυνατή τη μείωση των ρύπων κατά 4% και τη κατανάλωση καυσίμων έως 13%. Η οικονομία καυσίμου που προσφέρει αυτή η τεχνολογία της Bosch επιτυγχάνεται κυρίως σε κινητήρες τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους. Με άλλα λόγια κινητήρες μεσαίας κατηγορίας αυτοκινήτων.

Αύξηση της ισχύος του κινητήρα

Η καινοτομία της Bosch δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα της οικονομίας καυσίμου. Μπορεί ακόμα να βελτιώσει τη λειτουργία του κινητήρα. “Ο ψεκασμός του νερού μπορεί να προσφέρει μία επιπλέον ώθηση σε κάθε υπερτροφοδοτούμενο  κινητήρα” όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της Bosch. Με διαφοροποίηση του σημείου έναρξης ψεκασμού καυσίμου, ο κινητήρας λειτουργεί ακόμα πιο αποτελεσματικά. Σε αυτή την βάση οι μηχανολόγοι μπορούν να προσδώσουν πρόσθετη ισχύ σε ένα κινητήρα, ακόμα και σε σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Έχει βγει στην παραγωγή η συγκεκριμένη τεχνολογία;Η BMW M4 GTS είναι το πρώτο όχημα που έχει παραχθεί με τη λειτουργία του καινοτόμου και πρωτοποριακού συστήματος ψεκασμού νερού. Στους εξακύλινδρους κινητήρες του οχήματος, προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και κατανάλωση ακόμα και με πλήρες φορτίο. Η Bosch προμηθεύει ανταλλακτικά ψεκασμού νερού για την BMW M4 GTS.

O ψεκασμός νερού δεν προκαλεί σκουριά στον κινητήρα;

Όχι, καθώς δεν μένει νερό στο θάλαμο καύσης. Το νερό εξατμίζεται πριν γίνει η καύση στον κινητήρα. Όλο το νερό αποβάλλεται στο περιβάλλον, μαζί με την εξάτμιση.

Πώς επαναγεμίζεται το δοχείου νερού;

Ο ψεκασμός νερού απαιτεί μόνο μια μικρή ποσότητα του νερού, που πρέπει να διατηρείται επί του οχήματος. Κατά μέσο όρο, χρειάζεται γέμισμα κάθε 3.000 χιλιόμετρα. Η ξεχωριστή δεξαμενή νερού πρέπει να συμπληρώνεται με αποσταγμένο νερό.

Μπορεί το νερό στη δεξαμενή  να παγώσει;

Όταν ο κινητήρας σβήνει, το νερό ρέει πίσω στην δεξαμενή του, όπου μπορεί να παγώσει. Μετά την επανεκκίνηση του κινητήρα, το νερό ζεσταίνεται και πάλι.

Υπάρχει κάποιος άλλος αντίστοιχος μηχανισμός άμεσου ψεκασμού νερού στο εμπόριο;

Η Bosch είναι η πρώτη εταιρεία που θα προμηθεύει τις αυτοκινητοβιομηχανίες με ανάλογη τεχνολογία ψεκασμού νερού, συνεπώς τα πρώτα εργοστασιακά αυτοκίνητα που θα φέρουν αυτό το σύστημα είναι γεγονός.

Έξυπνος θερμοστάτης CT100 Wi-Fi από την Bosch!
Ο νέος θερμοστάτης CT100 της Bosch, σε συνδυασμό με την εφαρμογή Bosch Control (iOS & Android), προσφέρει έλεγχο από οπουδήποτε, μέσω μιας έξυπνης συσκευής (κινητό ή ταμπλέτα), εκμεταλλευόμενος τη σύνδεση μέσω διαδικτύου της κατοικίας σας, για ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήσης τόσο για τη θέρμανση όσο και το ζεστό νερό.O πρωτοποριακός του σχεδιασμός, βραβευμένος στα IF Design Awards 2016, με πρόσοψη από μαύρο γυαλί και μέταλλο καθώς και μοντέρνα σε σχεδιασμό οθόνη αφής, είναι η καλύτερη επιλογή τόσο για τον νέο επίτοιχο λέβητα αερίου της Bosch που θα επιλέξετε, όσο και για τον λέβητα Bosch που ήδη έχετε.
Η αμφίδρομη επικοινωνία με το σύστημα θέρμανσής σας, οπουδήποτε και εάν βρίσκεστε και δυνατότητες λειτουργίας όπως «Αναγνώριση παρουσίας στο σπίτι – Geofencing», ή «Λειτουργία αυτοεκμάθησης – Autolearn», σας εξοικονομούν ενέργεια χωρίς καμία παραχώρηση στην άνεση σας.
Αυτό μπορείτε εξάλλου να το διαπιστώσετε κάθε μήνα, με την απεικόνιση της κατανάλωσης για ζεστό νερό και θέρμανση για τα επόμενα 17 χρόνια χρήσης.
Ο Βosch CT100, είναι απλός στην εγκατάσταση και μπορεί ακόμη να προσαρμόζει τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης με βάση τα μετεωρολογικά δεδομένα, τα οποία λαμβάνει μέσω διαδικτύου, καταργώντας την ανάγκη για τοποθέτηση εξωτερικού αισθητηρίου και απλοποιώντας με τον τρόπο αυτό την εγκατάσταση του συστήματος.Στην αναβάθμιση της κατοικίας σας, με τη χρήση τεχνολογίας συμπύκνωσης αερίου Bosch, είναι σίγουρο ότι όλοι οι φίλοι σας, θα σταθούν μπροστά στον Bosch CT100, μιας και η οθόνη του θα ανάψει μέσω των αισθητήρων περιμέτρου, που αντιλαμβάνονται ότι στέκεστε μπροστά του, εξοικονομώντας τα υπόλοιπα διαστήματα ηλεκτρική ενέργεια για εσάς.
O Bosch CT100 είναι συμβατός με τις περισσότερες επίτοιχες μονάδες αερίου της Bosch και θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.bosch-climate.gr.
Bosch PAVIRO: Σύστημα δημόσιων αναγγελιών και φωνητικού συναγερμού με ποιότητα επαγγελματικού ήχου.

Εξαιρετική ευελιξία: Το PAVIRO μπορεί να δεχθεί αλλαγές στο σχεδιασμό του συστήματος σε οποιοδήποτε στάδιο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Μπορεί να χειριστεί τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σχεδιασμό του συστήματος χωρίς πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει λόγω της έξυπνης εναλλαγής εισόδων, των δυναμικών εκχωρήσεων καναλιών και της κατανομής του φορτίου, και καθιστά το σύστημα εξαιρετικά ευέλικτο, επιτρέποντας αλλαγές στο σχεδιασμό που πρέπει να γίνουν σε οποιοδήποτε στάδιο του έργου χωρίς κίνδυνο.

Ευρύ φάσμα συνδυασμών ανακοινώσεων & μουσικής: Το PAVIRO προσφέρει εξαιρετικά ευέλικτη διανομή ανακοινώσεων και μουσικής χάρη στην αρχιτεκτονική τεσσάρων καναλιών. Μπορείτε να στείλετε κλασική μουσική και ποπ μουσική σε διαφορετικές ζώνες την ίδια στιγμή. Μπορείτε επίσης να στείλετε μία ή περισσότερες επιμέρους ανακοινώσεις σε οποιαδήποτε ζώνη χωρίς να διαταράσσεται η μουσική.

Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με κάθε άλλο σύστημα της κατηγορίας του: Το PAVIROείναι κατασκευασμένο έχοντας ως ένα από τα βασικά κριτήρια την ενεργειακή απόδοση. Η διαχείριση ενέργειας είναι ενσωματωμένη στην καρδιά του, έτσι μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση ενέργειας με την ελαχιστοποίηση του αριθμού των ενισχυτών ή να αυξήσετε την ευελιξία ακόμα περισσότερο.

Εξοπλισμένο με προηγμένο λογισμικό και χάρη στην έξυπνη αρχιτεκτονική του συστήματος εξοικονομεί χρόνο και κόστος σε προδιαγραφές, κατά την εγκατάσταση, και κατά τη διάρκεια της χρήσης ημέρα με την ημέρα του συστήματος. Για το μελετητή μηχανικό εξασφαλίζει εξοικονόμηση χρόνου και να καθορίσει ένα πλήρες σύστημα χρησιμοποιώντας μόνο μερικές παραμέτρους. Οι εγκαταστάτες θα αποφύγουν απρόβλεπτες δαπάνες χάρη στην εξαιρετική ευελιξία του συστήματος. Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων με τοPAVIRO ελαχιστοποιούν το κόστος ιδιοκτησίας (Cost of Ownership) ενός τέτοιο συστήματος. Τέλος όλοι οι χρήστες του κτηρίου θα αισθάνονται ασφαλείς στο κτίριο σας, ενώ απολαμβάνουν μουσική υψηλής ποιότητας και άριστη ευκρίνεια της ομιλίας Public Address.
Πιστοποιημένο σύστημα εκκένωσης, όπως απαιτεί η νομοθεσία. Ως μέρος της δέσμευσης της Bosch Security Systems για να ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα, το PAVIRO καλύπτει μεγάλες θεσμοθετημένες απαιτήσεις για τα συστήματα φωνητικού συναγερμού και είναι πιστοποιημένο κατά EN 54-16. Το σύστημα είναι επίσης συμβατό με πολλά τοπικά πρότυπα εκκένωσης. Για εφαρμογές μικρού και μεσαίου μεγέθους, το PAVIRO είναι ένα μοναδικό σύστημα δημόσιων αναγγελιών και φωνητικού συναγερμού που ενσωματώνει άψογα και με απλό τρόπο πρόσθετο εξοπλισμό για την παροχή υψηλής ποιότητας μουσικής. Η ιδιαίτερα ευέλικτη αρχιτεκτονική του συστήματος το καθιστά ιδανικό για μικρές και μεσαίες εφαρμογές. Αυτό περιλαμβάνει μικρού έως μεσαίου μεγέθους γραφεία, περιφερειακάαεροδρόμια, μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία, εργοστάσια, σχολεία και πολυκαταστήματα.

Βοsch εργαλεία κήπου :  “Προσφορές Φθινόπωρο-Χειμώνας 2016”.
Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που σηματοδοτεί μια σειρά από εργασίες στον κήπο μας, προκειμένου να προετοιμάσουμε το γκαζόν και τα φυτά για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα και να είναι έτοιμα για την αναγέννηση της επόμενης άνοιξης.
Καταρχήν, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να περιποιηθούμε και να φροντίσουμε είναι το γκαζόν. Αφού απομακρύνουμε με ένα φυσητήρα   τα πεσμένα φύλλα θα πρέπει να κάνουμε ένα τελευταίο γερό κούρεμα γύρω στις αρχές Νοεμβρίου. Συνίσταται ωστόσο να ρυθμίσουμε το ύψος κοπής του χλοοκοπτικού μας όχι πιο κοντό από 5 εκατοστά, καθώς το ψηλότερο γρασίδι μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα το λιγοστό ήλιο. Ιδανικά, θα πρέπει να κάνουμε εξαερισμό του γκαζόν με έναν εξαερωτήρα χλόης, προκειμένου να απομακρύνουμε τα βρύα και ζιζάνια που έχουν αναπτυχθεί τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μπορέσει το γκαζόν να δεχτεί το λίπασμα, το νερό και τις ευεργετικές ακτίνες του ήλιου, ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του χειμώνα.
Η δεύτερη εργασία που προτείνεται να γίνει  είναι το κλάδεμα των θάμνων αλλά και των φραχτών. Το κιτρίνισμα των φύλλων που οφείλεται στο ότι τα φυτά στέλνουν τους χυμούς τους πίσω στο έδαφος αλλά και τα στελέχη των χαμόδεντρων που γέρνουν προς το έδαφος ή ξεραίνονται, είναι μια ένδειξη ότι πρέπει να τα κλαδέψουμε για να μην καταστραφούν. Τόσο για το κλάδεμα όσο και για την διαμόρφωση των θάμνων ώστε να έχει ο κήπος μας ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε έναψαλίδι θάμνων που να είναι μικρό ελαφρύ και να μας προσφέρει ευελιξία. Αντίθετα για τους φυλλοβόλους φράχτες συνίσταται η χρησιμοποίηση ενός ισχυρού θαμνοκόπτη, ανάλογα με το πάχος των κλαδιών, που να είναι ελαφρύς, εργονομικός, με προφυλακτήρα χεριών και φυτών, αντιολισθητική λαβή πολλαπλών θέσεων, για την εξασφάλιση ασφαλέστερης και πιο άνετης κοπής. Το κλάδεμα των φραχτών το φθινόπωρο αποτρέπει την αποσύνθεση από τη συσσώρευση υγρασίας.
Επίσης είναι η κατάλληλη εποχή για κλαδέματα δέντρων είτε με πριόνι κήπου μπαταρίας, είτε με αλυσοπρίονο ρεύματος ή μπαταρίας, προκειμένου την άνοιξη να πετάξουν τα δέντρα μας νέα, υγιή κλαδιά.
Τέλος μια ακόμη εργασία εν όψει χειμώνα είναι το καθάρισμα του κήπου. Καθαρίζουμε προσεκτικά τα ξερά φύλλα αλλά και τους καρπούς από οπωροφόρα που καρποφόρησαν το προηγούμενο διάστημα και έχουν πέσει στο χώμα με τη βοήθεια ενός απορροφητήρα. Εάν δεν το κάνουμε, οι βροχές που θ’ ακολουθήσουν θα δημιουργήσουν μια δυσάρεστη κατάσταση στον κήπο μας. Όλα τα κομμένα κλαδιά από φράκτες ή δέντρα, τα ξερά φύλλα  αφού τεμαχιστούν σε ένα κλαδοτεμαχιστή, μαζί με το κομμένο γκαζόν και οποιοδήποτε άλλο οργανικό υλικό, που μαζέψαμε με τον απορροφητήρα, μπορούμε στη συνέχεια να τα μετατρέψουμε σε ένα φυσικό οργανικό λίπασμα.
Για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω εργασιών στο κήπο, η Βοsch προσφέρει μια διευρυμένη γκάμα προϊόντων σε ειδικές προνομιακές τιμές, για τα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε στο δίκτυοεξουσιοδοτημένων εμπόρων της, ζητώντας τις προσφορές «Φθινόπωρο-Χειμώνας 2016».
H Bosch χορηγός της σχολικής ομάδας F1 “AEOLUS”.
H Bosch Ελλάδας ανακοίνωσε τη συνεργασία της με μια ακόμη ομάδα στα πρότυπα της F1, αυτή τη φορά όμως σε επίπεδο μαθητών. Ο λόγος, για την ομάδα “Aeolus”, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο παγκόσμιο τελικό F1 in schools στο Τέξας των Η.Π.Α, καταλαμβάνοντας την 7η θέση στην τελική κατάταξη ανάμεσα σε 39 ομάδες συνολικά και την 2η θέση στον τελικό των Knock-Out αγώνων !
Η Bosch ενισχύει την έρευνα στα Πανεπιστήμια.
Δύο Έλληνες φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Ιάσωνας Αθανασόγλου και ο Αλέξης Σολάνος, ανακηρύχθηκαν οι νικητές του  φετινού διαγωνισμού Internet of Things (Ι.ο.Τ) – “XDK Ideation Jam” του ομίλου Bosch. Oι φοιτητές κατασκεύασαν έναν αυτοματισμό για εργοστάσια, ο οποίος επιτρέπει αλλαγές στην διαδικασία παραγωγής χωρίς να επεμβαίνει επάνω στο αντικείμενο. Για την δημιουργία αυτής της ευρεσιτεχνίας, η Βοsch Eλλάδας έκανε δωρεά στο Πανεπιστήμιο Πατρών το XDK kit ενώ το ίδιο kit έχει διαθέσει και στο Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας.